22 Haziran 2007

Nefret ve Tehdit Diasporası

Akçam'ın duruşunu iyi tespit edelim. Görüldüğü kadarı ile 'tek doğrusu' var... Bu doğruya karşı gelişen her harekete düşman... Kendi doğrusuna karşı yapılan 'bilimsel' çalışmalara bile' 'militanca' karşı... Karşı olma durumu beraberinde muhbirliği getiriyor...

Taner Akçam=Hagopyan
Hürriyet'te Özgür Ekşi, '30 yıldan beri "Holdwater" takma adıyla Türkiye’yi savunan Murad Gümen'in, sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen Taner Akçam tarafından deşifre edildiğini, olayın duyulmasının ardından, Gümen'in hedef haline geldiğini ve aleyhine kampanya başlatıldığını' yazdı.

Taner Akçam(1), 1953 yılında Ardahan’ın Ölçek köyünde doğdu. ODTÜ İdarî İlimler Fakültesi’ni bitirdi. 1973’ten sonra ODTÜ-DER, ADYÖD gibi derneklerin kurucuları arasında yer aldı. 1975’te yayına başlayan Devrimci Gençlik dergisinin sorumlu yazıişleri müdürü olarak, dergide komünizm ve Kürtçülük propagandası yapıldığı iddiasıyla yargılandı ve 1976 Mart’ında tutuklandı, 1977’de de yaklaşık 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1977’nin 12 Mart günü Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nden kaçtı. 1978-1995 yılları arasında Almanya’da siyasî göçmen olarak yaşadı. Akçam’ın çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesinin yanısıra İşkenceyi Durdurun -İnsan Hakları ve Marksizm (Ayrıntı Yayınları, 1991), Siyasi Kültürümüzde Zulüm ve İşkence (İletişim Yayınları, 1992), İslâmda Hoşgörü ve Sınırları (Başak Yayınları, 1994) ve Türkiye’yi Yeniden Düşünmek (İletişim Yayınları, 1995) , Türk Ulusal Kimliği ve Ermeni Sorunu isimli kitapları yayımlandı.

Murat Gümen(2) ise, 1954’te Amerika’ya göç eden, 7 yıl önce de orada ölen ünlü karikatürist Sururi Gümen’in oğlu.. İllüstratör ve film yapımcısı Murad Gümen, www.tallarmeniantale.com (abartılı Ermeni masalı) adlı sitede yazılar yazıyordu.

Akçam bu ifşaati, daha doğrusu 'jurnali' Agos gazetesinde, matematiksel bir ifade kullanarak 'Holdwater=Murat Gümen' diyerek yapmış.

Akçam'ın neden Ermeni yanlısı oldığu ve neden sözde soykırım iddiaları konusunda 'kraldan çok kralcı' bir tutum sergilediğini analiz etmek çok kapsamlı bir psiko-sosyal konu olup bizi aşar. Altını çizmek istediğim husus, Taner Akçam gibi Türkiye karşıtlığı artık damarlarında bile duramayacak hale gelenlere gösterilen reaksiyonları, 'hedef gösterilmemeleri' gerekçesiyle frenlemek zorunda kalan 'bu ülkenin aydınlarının' duyarlılığına karşı Akçam'ın yaptığı muhbirliğin sınır tanımaz derecesidir.

Kritik olan sorular şunlardır:

1. Yarın Murat Gümen'e yapılacak bir saldırı karşısında Taner Akçam bir vicdan azabı duyacak mıdır?

2. Neden Ermeni lobicileri, tarihçileri ve onların destekçileri, iddialarına karşı sadece 'bilimsel verilerle' mücadele eden insanlara karşı bu denli 'hınç' duymaktadırlar?

3. Neden bazıları, bizden birileri, Türk ve Türkiye kelimelerine karşı bu denli 'taraf' ve 'at gözlüğü' ile bakmaktadırlar?

Bu soruların cevapları malum...

Cevaplar, Asala'nın var oluş ve yok oluş nedenlerinde, Asala'nın ikamesi olan PKK'nın kuruluş çalışmalarında, Yeni Taşnak Hareketinin arkasında yer almaktadır.

Murat Gümen'e benzer şekilde tehditler alan, 'Ermeni soykırımı yok' dediği için 1977'de Amerika'daki evi bombalanıp Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan ünlü Amerikalı tarihçi Stanford Shaw'ın yaşadıkları da sorularımıza cevap bulmak için yeterli ipuçları vermiyor mu?

Profesör Shaw ile Ankara'da 1996'da öldüğü döneme kadar pek çok kere görüşme fırsatı bulmuştuk. Merhum Shaw, Ermeni lobileri, Ermeni hareketleri ve destekçileri ile ilgili yaptığı bir çalışmayı Bilkent Üniversitesi'ne yayınlanmak üzere sunmuştu. Malesef aradan geçen 10 yıllık sürede çalışma yayınlanamadı, 'tarihin' depolarına kaldırıldı.

Akçam'ın duruşunu iyi tespit edelim. Görüldüğü kadarı ile 'tek doğrusu' var... Bu doğruya karşı gelişen her harekete düşman... Kendi doğrusuna karşı yapılan 'bilimsel' çalışmalara bile' 'militanca' karşı... Karşı olma durumu beraberinde muhbirliği getiriyor...

O zaman bizde Akçam'ın 'mutlak değersiz' eşitlik denkleminden hareket ederek, Akçam=Hagopyan dersek abartmış mı oluruz?



--------------------------------------------------------------------------------


1. http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=3415

2. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6749939.asp?gid=180

3. Taner Akçam'ın Ermeni iddiaları ile ilgili öne sürdüklerini okursanız, tek ve en önemli dayanağının meşhur 'sahte Talat Paşa telgrafları' olduğunu görürsünüz. Konu ile ilgili olarak lütfen 'Telgrafın Telleri' ( http://onpunto.com/ShowBlog.aspx?Web=thenewport&CId=57027) yazımıza bakınız.